The Martin Building

The Martin Building

Forrest School, 2009

Location | Walthamstow
Client | Forest School
Status | Completed 2013

Matt Hale designed this competition-winning school project, while at Buckley Gray Yeoman.



The new building replaces an old residential building on the site, and provides flexible, open plan space for much-needed IT and events for the School.

 

The external skin of the building is clad in handmade Petersen bricks with large areas of glazing, providing framed views.

 

The external spaces and roof terrace give the pupils space to interact on a tight site, with spectacular views over the sports field and Epping Forest beyond.

The project also involved place-making with a new extension to existing classrooms creating a shared space between the blocks with enhanced landscaping and seating